Пелети ZEMEN PELLETS – пелетите от Земен – Ревю | Цени | Мнения и Коментари

177
НОВ ПРОДУКТ zemen pellets bag
9.45
Произвеждат се от бял бор
Ниско съдържание на пепел
Безплатна доставка за София
Нямат шлака
ЗапазиЗапазенRemoved 3

Изглежда сезон 2020 ще бъде по-вълнуващ от всякога, защото през тази година ще ви представим няколко нови продукта, които определено си заслужават.

Първият такъв продукт е „Zemen Pellets“, кръстени на градчето, където се намира и фабриката в която се произвеждат – град Земен. Това е една чисто нова фабрика, която стартира своята дейност през 2019 г. И като почти всеки нов в бранша и тук не липсваха проблеми, с които в това производство се сблъскаха.

Zemen Pellets

Снимката е предоставена от производителя на „ZEMEN PELLETS“

Можем да кажем обаче, че когато амбициите и желанието са по-силни, то проблемите остават на заден план и фокуса е върху производството на един много качествен продукт.
През новия сезон, който спокойно можем да твърдим, че е първи сериозен такъв за тази фабрика и марка пелети, момчетата от „Zemen Pellets“ не се шегуват и дават сериозни заявки за много добър и конкурентен продукт.

Суровина

Пелетите са позиционирани в премиум сегмента, като от компанията твърдят, че производството е със суровина от 100% бял бор – вид иглолистна дървесина. (Не сме проверили лично, но съвсем скоро ще ви информираме и за този детайл). Това само по себе си е сериозна заявка за много високо качество, тъй като по-запознатите от Вас знаят, че пелети произведени от бял бор, са едни от най-качествените на пазара.

ОПАКОВКА на пелети „ZEMEN PELLETS“

Пелетите са опаковани в торби от 15 кг., наредени на дървени палета/скари. Компанията използва стандарта от 70 чувала на пале (1 пале = 1050 кг.) Прави ни впечатление, че чувала е добре залепен и много здрав. Пепелта, която се вижда на приближените снимки търпи подобрение, но като цяло е напълно в границите на нормалното. Все пак, това са пелети направени от дърво и съвсем нормално да има остатъчна пепел в чувала. В началото на месец Ноември 2020, бяхме уведомени от производителя, че е направил подобрение в съдържанието на прах в чувала. Съвсем скоро ще направим тест с нови мостри, които разбира се ще купим анонимно от търговската мрежа и ще ви пишем.

zemen pellets bag magnifyДруг много позитивен знак е, че палетата са здраво стречовани. Това е важен момент, защото за никой не е приятен моментът, когато камиона дойде, вратите се отворят и видите разпилените чували из целия камион. Много често, това се случва, защото редица производители не обръщат внимание на опаковката. В допълнение, тук производителя е добавил и още една екстра, която сме виждали при само още един производител на пелети. Това е найлоновия капак, който предпазва пелетите от намокряне при или по-време на доставка.

Разбира се това не е сто процентова застраховка и в никой случай не означава, че след като палетата имат найлонов капак, може да ги зарежете за няколко дена под дъжда. Но определено е дребен детайл, върху който всеки производител трябва да обърне внимание.

zemen pellets bag
пелети земен опаковка

Качество на „ZEMEN PELLETS“

Отвсякъде това са си пелети, който отговарят на стандарта А1. Пелетите са калорични, горят много добре и остатъчната пепел е много малка. Единствения до някъде минус, който бихме дали като препоръка на производителя е да намали малко малко дължината на пелета. Дължината на пелети ZEMEN е коригирана и отговаря на нашите строги критерии за качество. Знаете, че понякога това може да бъде причина за „забиване“ на подаващия шнек. В допълнение по-дребния пелет дава възможност за направа на много по-точна настройка на количеството подавани пелети. А това е много важно за онези от вас, които са вманиачени в максимално ефективната работа на горелката и икономията разбира се.

ДОСТАВКА

От „ZEMEN PELLETS“ са организирали доставката да бъде изцяло механизирана, като за целта разполагат с няколко вида превоз за по-голяма гъвкавост. Това, което ни направи впечатление е големината на камиона, която не позволява доставката в най-тесните централни улички на София или пък по достойните за офроуд състезания местности около Бистрица и Панчарево.

Фирмата показва, че се развива и полага усилия да задоволи и най-капризните клиенти. За целта от „ZEMEN PELLETS“ предлагат няколко вида транспорт.

Транспорт с голям камион

Това е най-големият собствен камион с който фирмата разполага. Удачен е за доставки на по-отдалечени места, където има подходяща машина за разтоварване – мотокар или челен товарач.

Транспорт със среден каммион

Този камион е удобен за доставка на до 8 палета. Както се вижда от изображението, камиона е среден по размер и не е удобен за най-малките улици и чукари на София. За това пък от фирмата осигуряват много добро решение. Ето го и него.

Транспорт с малък камион

Това е най-малкото превозно средство от флотилията на ZEMEN PELLETS. С него максимално могат да бъдат доставени 3 палета, но за това пък, почти няма място, където това камионче не може да достигне.

За радост на клиентите, всяка опция (с изключение на най-големия камион) предлага изцяло механизирана услуга, което означава практически бърза доставка и никаква хамалска работа.

ЦЕНА

Информацията е обновена на 01.10.2020

Цената в момента е една от най-добрите на пазара в този сегмент и това е съвсем нормално, тъй като марката и нейните качества не са познати все още на пазара. От началото на месек Октомври 2020, производителя предлага пелетите на цена от 420 лв./тон. Това прави 441 лв. за пале (1050 кг.). Доставката за София е безплатна при поръчка на 2 или повече палета.

ZEMEN PELLETS – къде може да намерите пелетите от град Земен?

За град София, фирмата има склад на много лесно и удобно място – ул. „Околовръстен път“ 196. Мястото е в локалното платно на южната дъга на София, в посока IKEA.

Фирмата има дистрибутори и в следните региони:

с. Бистрица – фирма НАТАЛИ-2003 ЕООД ( складът)

с. Долна Диканя- фирма АРБАДОС ООД тел. 0898630906

9.5 Обща оценка
7 reviews
Пелети със сериозна заявка в премиум сегмента

Обещаващ продукт на една нова фабрика имаща желание да се наложи в премиум сегмента. Времето ще покаже дали това ще се случи.

9.3Оценка на експерта
Цена
10
Калоричност
9.5
Нисък разход
9
Ниско съдържание на пепел
8.5
Цялостно Качество
9.5
Коректен доставчик
9
9.6Оценка на потребителите
Цена
10
Калоричност
9.4
Нисък разход
9.4
Ниско съдържание на пепел
9.4
Цялостно Качество
9.4
Коректен доставчик
10
Какво ми харесва
 • Произвеждат се от бял бор
 • Ниско съдържание на пепел
 • Безплатна доставка за София
 • Нямат шлака
Дай твоята оценка  |  Виж още мнения и коментари

9 коментара
Покажи всички Най-полезни Най-висок рейтинг Най-нисък рейтинг Дай твоята оценка
 1. 3.75
  Цена
  100
  Калоричност
  60
  Нисък разход
  60
  Ниско съдържание на пепел
  70
  Цялостно Качество
  60
  Коректен доставчик
  100

  Най-вероятно случих на кофти партида, но определно тези пелети не оправдаха очакванията ми. Образуваха шлака и на няколко пъти ми задръстиха горелката.

  Харесва ми: Образуват шлака Доста пепел Задръстиха ми горелката
  Полезно(0) Не е полезно(0)Вече гласувахте тук
 2. Отговор
  Крум Величков 18.12.2020 at 7:12
  5
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  100
  Ниско съдържание на пепел
  100
  Цялостно Качество
  100
  Коректен доставчик
  100

  От тази зима съм с пелетна камина и бях решил да изпробвам всякакви видове пелети. След всички които пробвах до сега, смея да твърдя, че повече няма какво да се желае. За мен са най-добрите на пазара (включително и от Румънските Швайгхофер).

  Полезно(0) Не е полезно(0)Вече гласувахте тук
 3. Изпробвах 15 кг от пелетите, но не остнаха впечатлен.
  Цвете им беше тъмен и като размер бяха малко по дълги (Което доведе до спиране на печката и се наложи да я пусна ръчно)

 4. Haresvat mi

 5. 4.9
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  100
  Ниско съдържание на пепел
  90
  Цялостно Качество
  100
  Коректен доставчик
  100

  My wife showed me this website and we called the company to ask them a few questions about the pellets. Zemen Pellets were really helpful and the price they offer is unique.

  Полезно(0) Не е полезно(0)Вече гласувахте тук
 6. Отговор
  Стефан Попов 29.09.2020 at 8:17

  Доволен съм от пелетите предлагани от Zemen Pellets, защото те са с висока калоричност, което намалява разхода. Няма никаква шлака, което е друг техен плюс с огромно значение.

 7. 5
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  100
  Ниско съдържание на пепел
  100
  Цялостно Качество
  100
  Коректен доставчик
  100

  Страхотно качество, изпробвахме го тази зима и останахме очаровани! Направихме повторна поръчка за 3 тона, препоръчвам на всички!

  Полезно(5) Не е полезно(0)Вече гласувахте тук
 8. Отговор
  Ивана Младенова 25.09.2020 at 14:25
  5
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  100
  Ниско съдържание на пепел
  100
  Цялостно Качество
  100
  Коректен доставчик
  100

  Това са най-добрите пелети, на които съм попадала. Качеството е много високо и фирмата е много коректна и отзивчива. Смятам да ги използвам и в бъдеще, ако задържат този стандар

  Полезно(4) Не е полезно(0)Вече гласувахте тук
 9. 5
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  100
  Ниско съдържание на пепел
  100
  Цялостно Качество
  100
  Коректен доставчик
  100

  Перфектно качество, което пасва идеално на претенциозното ми котле. Преди време мислех, че съм сгрешил с избора на котле, но с тези пелети нямам никакви проблеми.

  Полезно(7) Не е полезно(0)Вече гласувахте тук

Остави твоя коментар и оценка

Твоята обща оценка

Сравни избраните продукти
 • Total (0)
Сравни