Пелети ZEMEN PELLETS – пелетите от Земен – Ревю | Цени | Мнения и Коментари

132
НОВ ПРОДУКТ Пелети ZEMEN PELLETS – пелетите от Земен – Ревю | Цени | Мнения и Коментари
9.7 Обща оценка
 • Произвеждат се от бял бор
 • Ниско съдържание на пепел
 • Безплатна доставка за София
 • Нямат шлака
ЗапазиЗапазенRemoved 3

Изглежда сезон 2020 ще бъде по-вълнуващ от всякога, защото през тази година ще ви представим няколко нови продукта, които определено си заслужават.

Първият такъв продукт е „Zemen Pellets“, кръстени на градчето, където се намира и фабриката в която се произвеждат – град Земен. Това е една чисто нова фабрика, която стартира своята дейност през 2019 г. И като почти всеки нов в бранша и тук не липсваха проблеми, с които в това производство се сблъскаха.

Zemen Pellets

Снимката е предоставена от производителя на „ZEMEN PELLETS“

Можем да кажем обаче, че когато амбициите и желанието са по-силни, то проблемите остават на заден план и фокуса е върху производството на един много качествен продукт.
През новия сезон, който спокойно можем да твърдим, че е първи сериозен такъв за тази фабрика и марка пелети, момчетата от „Zemen Pellets“ не се шегуват и дават сериозни заявки за много добър и конкурентен продукт.

Суровина

Пелетите са позиционирани в премиум сегмента, като от компанията твърдят, че производството е със суровина от 100% бял бор – вид иглолистна дървесина. (Не сме проверили лично, но съвсем скоро ще ви информираме и за този детайл). Това само по себе си е сериозна заявка за много високо качество, тъй като по-запознатите от Вас знаят, че пелети произведени от бял бор, са едни от най-качествените на пазара.

ОПАКОВКА на пелети „ZEMEN PELLETS“

Пелетите са опаковани в торби от 15 кг., наредени на дървени палета/скари. Компанията използва стандарта от 70 чувала на пале (1 пале = 1050 кг.) Прави ни впечатление, че чувала е добре залепен и много здрав. Пепелта, която се вижда на приближените снимки търпи подобрение, но като цяло е напълно в границите на нормалното. Все пак, това са пелети направени от дърво и съвсем нормално да има остатъчна пепел в чувала.

zemen pellets bag magnifyДруг много позитивен знак е, че палетата са здраво стречовани. Това е важен момент, защото за никой не е приятен моментът, когато камиона дойде, вратите се отворят и видите разпилените чували из целия камион. Много често, това се случва, защото редица производители не обръщат внимание на опаковката. В допълнение, тук производителя е добавил и още една екстра, която сме виждали при само още един производител на пелети. Това е найлоновия капак, който предпазва пелетите от намокряне при или по-време на доставка.

Разбира се това не е сто процентова застраховка и в никой случай не означава, че след като палетата имат найлонов капак, може да ги зарежете за няколко дена под дъжда. Но определено е дребен детайл, върху който всеки производител трябва да обърне внимание.

ПЕЛЕТИ В BIG BAG

Предполагаме, че този производител търси максимална гъвкавост, тъй като предлага нещо, което е по-характерно за индустриалните пелети – опаковка в Биг Бег. Тук разбира се целта е още по-ниската цена, но трябва да се има предвид, че тази услуга не е за всички потребители и трябва да имате определена инфраструктура – бункер или подходящо място за складиране на този тип опаковка.

zemen pellets bag
пелети земен опаковка

Качество на „ZEMEN PELLETS“

Отвсякъде това са си пелети, който отговарят на стандарта А1. Пелетите са калорични, горят много добре и остатъчната пепел е много малка. Единствения до някъде минус, който бихме дали като препоръка на производителя е да намали малко малко дължината на пелета. Знаете, че понякога това може да бъде причина за „забиване“ на подаващия шнек. В допълнение по-дребния пелет дава възможност за направа на много по-точна настройка на количеството подавани пелети. А това е много важно за онези от вас, които са вманиачени в максимално ефективната работа на горелката и икономията разбира се.

ДОСТАВКА

От „ZEMEN PELLETS“ са организирали доставката да бъде изцяло механизирана, като за целта разполагат с камион, оборудван с кран. Това, което ни направи впечатление е големината на камиона, която не позволява доставката в най-тесните централни улички на София или пък по достойните за офроуд състезания местности около Бистрица и Панчарево. Имайте предвид това, когато правите своята поръчка и уточнете предварително с доставчика, дали адреса на доставка е по-специфичен.

ЦЕНА

Информацията е обновена на 22.06.2020

Цената в момента е една от най-добрите на пазара в този сегмент и това е съвсем нормално, тъй като марката и нейните качества не са познати все още на пазара. До края на месеца 30.06.2020 цената е 400 лв./тон или 420 лв./пале (1050 кг.), като доставката за София е безплатна при поръчка на 2 или повече палета.

ZEMEN PELLETS – къде може да намерите пелетите от град Земен?

За град София, фирмата има склад на много лесно и удобно място – ул. „Околовръстен път“ 196. Мястото е в локалното платно на южната дъга на София, в посока IKEA.

Фирмата има дистрибутори и в следните региони:

с. Бистрица – фирма НАТАЛИ-2003 ЕООД ( складът)

с. Долна Диканя- фирма АРБАДОС ООД тел. 0898630906

9.7 Обща оценка
2 reviews
Пелети със сериозна заявка в премиум сегмента

Обещаващ продукт на една нова фабрика имаща желание да се наложи в премиум сегмента. Времето ще покаже дали това ще се случи.

9.3Оценка на експерта
Цена
10
Калоричност
9.5
Нисък разход
9
Ниско съдържание на пепел
8.5
Цялостно Качество
9.5
Коректен доставчик
9
10Оценка на потребителите
Цена
10
Калоричност
10
Нисък разход
10
Ниско съдържание на пепел
10
Цялостно Качество
10
Коректен доставчик
10
Какво ми харесва
 • Произвеждат се от бял бор
 • Ниско съдържание на пепел
 • Безплатна доставка за София
 • Нямат шлака
Какво не ми харесва
 • Малко повече прах в чувала
 • Малко по-голяма дължина на пелета
Дай твоята оценка  |  Виж още мнения и коментари

1 Коментар
 1. 5
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  100
  Ниско съдържание на пепел
  100
  Цялостно Качество
  100
  Коректен доставчик
  100

  Перфектно качество, което пасва идеално на претенциозното ми котле. Преди време мислех, че съм сгрешил с избора на котле, но с тези пелети нямам никакви проблеми.

  Полезно(3) Не е полезно(0)Вече гласувахте тук

Остави твоя коментар и оценка

Твоята обща оценка

Сравни избраните продукти
 • Total (0)
Сравни