Букови пелети HotZ – мнения и ревю

101
НОВ ПРОДУКТ Букови пелети HotZ – мнения и ревю
9.2 Обща оценка
 • Произвеждат се от 100% широколистна дървесина
 • Безплатна доставка за София
 • Никакъв шанс за образуване на шлака
 • Много добра калоричност
 • Много качествена опаковка
ЗапазиЗапазенRemoved 2

Познатата на много клиенти марка за премиум пелети Vesta, налагат нова марка пелети с високо качество – този път изцяло от обла букова дървесина.
В пелети „HotZ“, вложихме целия си 6 годишен опит от създаването на компанията, като наистина изпипахме всеки детайл – от производството, през опаковката до последната миля. С други думи безупречната доставка до крайния клиент, която е изцяло механизирана.Този път се стремим да предложим високо качество, но на по-атрактивна цена. Така коментира създаването на новата марка букови пелети“HotZ“ управителя на фирмата – Ивайло Янков.

Суровина

Тези пелети се произвеждат изцяло от широколистна букова дървесина, като суровината е изцяло от дървесни трупи, добивани от гори с контролирана сеч. Производствения процес включва раздробяване, сушене, фино смилане, пелетиране и опаковане на пелетите в чували от 15 кг.

Букови пелети HotZ – Опаковка

Смеем да твърдим, че това е една от най-здравите опаковки, които сме виждали на пазара. По същия начин, както и при вече познатата марка „Vesta“ производителя е избрал да подрежда по 72 чувала на пале, което го прави малко повече от тон – 1080 кг. Палетите са много добре стречовани (стегнати) и отново имат капак от полиетилен, целта на който е да предпазва от временен дъжд по време на доставката. Този капак започва да се превръща в стандарт при опаковането на пелети и действително тази екстра е изключително полезна в случаите в които това се налага.

Прави впечатление, че буковите пелети „HotZ“ имат изключително светъл цвят, за разлика от много иглолистни. Това, обаче не бива да ви обърква, защото както много пъти вече сме коментирали, цвета не означава задължително добро качество.

Чувалите са обезпрашени изключително добре и в тях почти липсва прахови частици, до колкото това може въобще да се каже за пелети, произведени от дърво.

Букови пелети HotZ
Опаковка на букови пелети HotZ

Букови пелети HotZ – Качество

Тук е момента да кажем, че фирмата предлага тези пелети на пазара от 2019 година, но чак сега попаднаха в нашето полезрение. Не само заради добрите отзиви, на които се натъкнахме а и нещо изключително необичайно. Традиционно, схващането е, че буковите пелети са с по-ниско качество, но в случая смеем да твърдим, че тези пелети по нищо не отстъпват на пелетите в най-високия премиум клас с едно малко изключение. Това е остатъчната пепел, която традиционно за пелети от широколистна дървесина е малко повече. Причината се състои точно във вида дървесина от които тези пелети се произвеждат и това е съвсем нормално.

Добрите новини

За тези от вас, които са се сблъсквали с пелети с лошо качество, знаят, че шлаката е най-големия кошмар и може да бъде причина за много проблеми. Няма нищо по-лошо на сред зима в два часа посред нощ, пелетите да образуват шлака, което да доведе до спиране/изгазване на горелката и малко по-късно да разберете, че жилището ви е изстинало. Точно тук е и най-голямата сила на този вид пелети, защото дори на теория тези пелети не могат да образуват шлака.

Сега някой от вас ще кажат – могат! И са прави, но сигурно пропускат един много дребен детайл. Повечето производители, които произвеждат пелети от широколистна дървесина поставят до 20% иглолистен материал. Причините за това са много, но най-вече две. По-лесната работа на машините и икономия. Да обаче тези 20% иглолистен материал са обикновено от капаци, които имат много високо съдържание на кора. А кората на иглолистната дървесина е единствената причина за образуването на шлака.

В букови пелети HotZ обаче, се използва 100% широколистна дървесина и този момент с притеснението за клиента практически е изключен.

Букови пелети HotZ – Гаранция

В духа на политиката, която компанията провежда през последните няколко години и този път не ни разочароват. Както в премиум класът и тук производителя дава 100% гаранция за качеството на продукта. Това на практика означава, че потребителите могат да направят рекламация на пелетите в случай на евентуален проблем и техните пари ще бъдат възстановени за количествата, които ще върнат. Самият факт обаче, че компанията дава такава гаранция (И продължава да бъде единствения производител в България, който го прави) не е случаен. Тези момчета наистина знаят какво правят – продукт с много добро и постоянно качество.

ЦЕНА

Информацията е обновена на 22.06.2020

Цената на пелетите до края на месец Юни е 399.99 лв./тон или 432 лв./пале от 1080 кг. (72 чувала x 15 кг.) Всичко това е съпроводено с комплимент от безплатна доставка в рамките на гр. София за поръчки на 3 тона или повече.

Къде може намерите пелети HotZ

Може да поръчате пелетите директно през сайта на марката на адрес HotZ.bg, като в момента компанията има дистрибутори за София, Благоевград и Варна.

9.2 Обща оценка
1 reviews
Първите пелети от широколистна дървесина, които ни харесват!

Много добри бюджетни пелети, произведени от 100% обла широколистна дървесина, които няма да ви разочароват.

Цена
10
Калоричност
9.5
Нисък разход
9
Ниско съдържание на пепел
7.5
Цялостно Качество
9
Коректен доставчик
10
Какво ми харесва
 • Произвеждат се от 100% широколистна дървесина
 • Безплатна доставка за София
 • Никакъв шанс за образуване на шлака
 • Много добра калоричност
 • Много качествена опаковка
Какво не ми харесва
 • Повече остатъчна пепел след изгаряне
 • По-често почистване на уреда
Дай твоята оценка
Дай оценка. Помогни на други като теб.

Остави твоя коментар и оценка

Твоята обща оценка

Сравни избраните продукти
 • Total (0)
Сравни