Пелети ZEMEN PELLETS – пелетите от Земен – Ревю | Цени | Мнения и Коментари

242
zemen pellets bag
9.4
Пелети ZEMEN PELLETS – пелетите от Земен – Ревю | Цени | Мнения и Коментари
Пелети ZEMEN PELLETS – пелетите от Земен – Ревю | Цени | Мнения и Коментари
Произвеждат се от бял бор
Ниско съдържание на пепел
Безплатна доставка за София
Нямат шлака
ЗапазиЗапазенRemoved 14
ОБНОВЕНА НА 20.09.2021 Цената на пелети ZEMEN е 476.19 лв./тон или 500 лв./ пале (1050 кг). Моля имайте предвид, че в едно пале ZEMEN съдържа 70 чувала и тежи 1050 кг.  За поръчки над 2 тона в района на София и Земен, доставката е безплатна.

Изглежда сезон 2021 ще бъде по-вълнуващ от всякога, защото през тази година конкуренцията в премиум сегмента се засилва, а това е много добре за всички нас – крайните потребители.

Пелети „Zemen Pellets“, кръстени на градчето, където се намира и фабриката в която се произвеждат – град Земен. Това е една чисто нова фабрика, която работи вече един сезон, а стартира своята дейност през 2019 г. И като почти всеки нов в бранша и тук не липсваха проблеми, с които в това производство се сблъскаха.

Zemen Pellets

Снимката е предоставена от производителя на „ZEMEN PELLETS“

Можем да кажем обаче, че когато амбициите и желанието са по-силни, то проблемите остават на заден план и фокуса е върху производството на един много качествен продукт.
През новия сезон, който спокойно можем да твърдим, че е първи сериозен такъв за тази фабрика и марка пелети, момчетата от „Zemen Pellets“ не се шегуват и дават сериозни заявки за много добър и конкурентен продукт.

Суровина

Пелетите са позиционирани в премиум сегмента, като от компанията твърдят, че производството е със суровина от 100% бял бор – вид иглолистна дървесина. (Не сме проверили лично, но съвсем скоро ще ви информираме и за този детайл). Това само по себе си е сериозна заявка за много високо качество, тъй като по-запознатите от Вас знаят, че пелети произведени от бял бор, са едни от най-качествените на пазара.

ОПАКОВКА на пелети „ZEMEN PELLETS“

Пелетите са опаковани в торби от 15 кг., наредени на дървени палета/скари. Компанията използва стандарта от 70 чувала на пале (1 пале = 1050 кг.) Прави ни впечатление, че чувала е добре залепен и много здрав. Пепелта, която се вижда на снимките е напълно в границите на нормалното. Все пак, това са пелети направени от дърво и съвсем нормално да има остатъчна пепел в чувала. В началото на месец Ноември 2020, бяхме уведомени от производителя, че е направил подобрение в съдържанието на прах в чувала. Съвсем скоро ще направим тест с нови мостри, които разбира се ще купим анонимно от търговската мрежа и ще ви пишем.

zemen pellets bag magnifyДруг много позитивен знак е, че палетата са здраво стречовани. Това е важен момент, защото за никой не е приятен моментът, когато камиона дойде, вратите се отворят и видите разпилените чували из целия камион. Много често, това се случва, защото редица производители не обръщат внимание на опаковката. В допълнение, тук производителя е добавил и още една екстра, която сме виждали при само още един производител на пелети. Това е найлоновия капак, който предпазва пелетите от намокряне при или по-време на доставка.

Разбира се това не е сто процентова застраховка и в никой случай не означава, че след като палетата имат найлонов капак, може да ги зарежете за няколко дена под дъжда. Но определено е дребен детайл, върху който всеки производител трябва да обърне внимание.

zemen pellets bag
пелети земен опаковка

Качество на „ZEMEN PELLETS“

Отвсякъде това са си пелети, който отговарят на стандарта А1. Пелетите са калорични, горят много добре и остатъчната пепел е много малка. Дължината на пелети ZEMEN е коригирана и отговаря на нашите строги критерии за качество. Знаете, че понякога това може да бъде причина за „забиване“ на подаващия шнек. В допълнение по-дребния пелет дава възможност за направа на много по-точна настройка на количеството подавани пелети. А това е много важно за онези от вас, които са вманиачени в максимално ефективната работа на горелката и икономията разбира се.

ДОСТАВКА

От „ZEMEN PELLETS“ са организирали доставката да бъде изцяло механизирана, като за целта разполагат с няколко вида превоз за по-голяма гъвкавост.

Фирмата показва, че се развива и полага усилия да задоволи и най-капризните клиенти. За целта от „ZEMEN PELLETS“ предлагат няколко вида транспорт.

Транспорт с голям камион

Това е най-големият собствен камион с който фирмата разполага. Удачен е за доставки на по-отдалечени места, където има подходяща машина за разтоварване – мотокар или челен товарач.

Транспорт със среден каммион

Този камион е удобен за доставка на до 8 палета. Както се вижда от изображението, камиона е среден по размер и не е удобен за най-малките улици и чукари на София. За това пък от фирмата осигуряват много добро решение. Ето го и него.

Транспорт с малък камион

Това е най-малкото превозно средство от флотилията на ZEMEN PELLETS. С него максимално могат да бъдат доставени 3 палета, но за това пък, почти няма място, където това камионче не може да достигне.

За радост на клиентите, всяка опция (с изключение на най-големия камион) предлага изцяло механизирана услуга, което означава практически бърза доставка и никаква хамалска работа.

ЦЕНА

Информацията е обновена на 20.09.2021

Актуалната цена на пелети ZEMEN от 20.09.2021, която се предлага директно от производителя е 476.19 лв./тон или 500 лв./ пале (1050 кг) с безплатна доставка за гр. София и гр. Земен за поръчки над 2 тона

ZEMEN PELLETS – къде може да намерите пелетите от град Земен?

За град София, фирмата има склад на много лесно и удобно място – ул. „Околовръстен път“ 196. Мястото е в локалното платно на южната дъга на София, в посока IKEA.

Фирмата има дистрибутори и в следните региони:

с. Бистрица – фирма НАТАЛИ-2003 ЕООД ( складът)

9.4 Обща оценка
13 reviews
Пелети със сериозна заявка в премиум сегмента

Обещаващ продукт на една нова фабрика имаща желание да се наложи в премиум сегмента. Времето ще покаже дали това ще се случи.

9.3Оценка на експерта
Цена
10
Калоричност
9.5
Нисък разход
9
Ниско съдържание на пепел
8.5
Цялостно Качество
9.5
Коректен доставчик
9
9.4Оценка на потребителите
Цена
10
Калоричност
9.4
Нисък разход
9.3
Ниско съдържание на пепел
8.8
Цялостно Качество
9.1
Коректен доставчик
10
Какво ми харесва
 • Произвеждат се от бял бор
 • Ниско съдържание на пепел
 • Безплатна доставка за София
 • Нямат шлака
Дай твоята оценка  |  Виж още мнения и коментари

18 Comments
Покажи всички Най-полезни Най-висок рейтинг Най-нисък рейтинг Дай твоята оценка
 1. Отговор
  Христо Христов 16.09.2021 at 13:32
  5
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  100
  Ниско съдържание на пепел
  100
  Цялостно Качество
  100
  Коректен доставчик
  100

  Пелетите да много икономични с малко остатъчна пепел. Използвам ги от няколко години за къщата си за гости в село Върбово, Община Чупрене. От 14 чувала за 24 часа в най-студените дни разхода ми намаля до 11,5 чувала за 24 часа. Това включва ресторант, 9 стай, джакузи + бойлери и кухня.

  Харесва ми: Цена-Качество
  Полезно(0) Не е полезно(2)Вече гласувахте тук
 2. 3.9
  Цена
  100
  Калоричност
  70
  Нисък разход
  70
  Ниско съдържание на пепел
  60
  Цялостно Качество
  70
  Коректен доставчик
  100

  Това, което не ми хареса е непостоянното качество. Миналата зима поръчах два пъти. През септември първия път и после в края на февруари, началото на март. Еми вторите пелети не знам какво им бяха объркали, но нямаха нищо общо с първите. Освен че бяха по „пухкави“ предполагам от по-голяма влага, не горяха толкова добре, но и ми направиха доста шлака. Не искам да рисукувам и не мисля да повторя втори път.

  Не ми харесва: Разлика в партидите Повече шлака Влага в пелетите
  Полезно(3) Не е полезно(1)Вече гласувахте тук
 3. 4
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  80
  Ниско съдържание на пепел
  40
  Цялостно Качество
  60
  Коректен доставчик
  100

  Миналата година пробвахме за първи път. Калорични пелети,но правят доста шлака. С камина сме и за 24 часа, чистим 2 пъти, понякога 3 пъти… От време на време като се натрупа повече шлака гасне и дава грешка. Тази година ще пробваме букови – казват, че има повечко пепел, но това не е толкова страшно, колкото да ти спре посред нощ от образувал се камък.

  Харесва ми: Доста шлака Горелката на камината спира
  Полезно(3) Не е полезно(1)Вече гласувахте тук
 4. 5
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  100
  Ниско съдържание на пепел
  100
  Цялостно Качество
  100
  Коректен доставчик
  100

  Много съм доволен от тези пелети!Висока калоричност, малко пепел.

  Полезно(0) Не е полезно(0)Вече гласувахте тук
 5. Отоплявам 300кв къща със 10 радятора ( големи ) през деня само 3 радятора се спират другите не . Парното не се гаси изобщо , не правим почти никакви икономии защото съм с 2 деца . Има и възрастна баба . Та от октомври до Март -Април ( Зависи от месеците де ) изкарваме с 12 тона пелети . Но пак казвам дограмата и изолацията играят огромна роля- парното на пелети ще е мн икономично ако ги има . Аз нямам др избор -не мога да се грея на въглища нито на газ нито на ток. Пелетите са супер нещо . чистичко и топло . Котела ни е 42 или 45 kw .Много са добри. препоръчвам!

 6. Отговор
  Петър Даскалов 12.03.2021 at 12:18
  5
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  100
  Ниско съдържание на пепел
  100
  Цялостно Качество
  100
  Коректен доставчик
  100

  3 год ползвам Пелетен Котел. Минал съм през всички видове марки Пелети. Качеството на всички марки е под всякаква критика задръстване на котела с пепел , черна пепел, шлака по горелката ниска калоричност не отговаря на описаните данни на чували те. Общо взето като всичко в БГ. От скоро съм на Земен Пелети качеството е страхотно . Изгаряне на 100%горелката е чиста не се задръстване котела с Черна пепел до песечлива. Пепелта е бяла и доста лека . Разхода ми падна с около 30 %. Горелката е чиста бяла и не е със сажди . Надявам се че няма да развалят качеството им. Коректно обслужване от склада им .

  Харесва ми: Изгаряне на 100%горелката е чиста не се задръстване котела с Черна пепел
  Не ми харесва: -
  Полезно(3) Не е полезно(0)Вече гласувахте тук
 7. Отговор
  Петьо Стаменов 18.02.2021 at 14:46

  Качеството е добро, но в никакъв случай не е премиум.

 8. Отговор
  Валентин Петров кв Бояна 22.01.2021 at 18:18
  4.9
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  100
  Ниско съдържание на пепел
  90
  Цялостно Качество
  100
  Коректен доставчик
  100

  ОТ 3 год съм на Пелетен Котел взимал съм всякакъв вид Пелети дори и скъпите Румънски Пелети. Качеството бе под всякаква критика задръстване на котела шлака по грешката пепелта е сиво до черна видимо песечлива От скоро съм на Земен Пелети качеството ме изуму пепелта е бяла изгарянето е 100% горелката е чиста калпричноста е страхотна. Браво на пройзведителя. Надявам се, че ще задържи качеството. Разхода ми падна също котето не се мъчи при работата си. Хора не се замисляйте вземете и ще разберете за какво става въпрос

  Харесва ми: Уникални благодаря, че ви има
  Не ми харесва: Нямам забележки никакви
  Полезно(4) Не е полезно(1)Вече гласувахте тук
 9. 3.75
  Цена
  100
  Калоричност
  60
  Нисък разход
  60
  Ниско съдържание на пепел
  70
  Цялостно Качество
  60
  Коректен доставчик
  100

  Най-вероятно случих на кофти партида, но определно тези пелети не оправдаха очакванията ми. Образуваха шлака и на няколко пъти ми задръстиха горелката.

  Харесва ми: Образуват шлака Доста пепел Задръстиха ми горелката
  Полезно(1) Не е полезно(1)Вече гласувахте тук
 10. Отговор
  Крум Величков 18.12.2020 at 7:12
  5
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  100
  Ниско съдържание на пепел
  100
  Цялостно Качество
  100
  Коректен доставчик
  100

  От тази зима съм с пелетна камина и бях решил да изпробвам всякакви видове пелети. След всички които пробвах до сега, смея да твърдя, че повече няма какво да се желае. За мен са най-добрите на пазара (включително и от Румънските Швайгхофер).

  Полезно(0) Не е полезно(0)Вече гласувахте тук
 11. Изпробвах 15 кг от пелетите, но не остнаха впечатлен.
  Цвете им беше тъмен и като размер бяха малко по дълги (Което доведе до спиране на печката и се наложи да я пусна ръчно)

  • Отговор
   Валентин Петров кв Бояна 22.01.2021 at 18:41

   Проблема не е в Пелетите а в печката която вия казахте не знам каква ви е печката но явно не е добра. Пепелта е бяла като на цигарена угарка лека и не е черна. Горелката е перфектно чиста. Не знам как при вас е лошо качеството но явно нещо е при печката ви

 12. Haresvat mi

 13. 4.9
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  100
  Ниско съдържание на пепел
  90
  Цялостно Качество
  100
  Коректен доставчик
  100

  My wife showed me this website and we called the company to ask them a few questions about the pellets. Zemen Pellets were really helpful and the price they offer is unique.

  Полезно(0) Не е полезно(0)Вече гласувахте тук
 14. Отговор
  Стефан Попов 29.09.2020 at 8:17

  Доволен съм от пелетите предлагани от Zemen Pellets, защото те са с висока калоричност, което намалява разхода. Няма никаква шлака, което е друг техен плюс с огромно значение.

 15. 5
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  100
  Ниско съдържание на пепел
  100
  Цялостно Качество
  100
  Коректен доставчик
  100

  Страхотно качество, изпробвахме го тази зима и останахме очаровани! Направихме повторна поръчка за 3 тона, препоръчвам на всички!

  Полезно(7) Не е полезно(0)Вече гласувахте тук
 16. Отговор
  Ивана Младенова 25.09.2020 at 14:25
  5
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  100
  Ниско съдържание на пепел
  100
  Цялостно Качество
  100
  Коректен доставчик
  100

  Това са най-добрите пелети, на които съм попадала. Качеството е много високо и фирмата е много коректна и отзивчива. Смятам да ги използвам и в бъдеще, ако задържат този стандар

  Полезно(6) Не е полезно(0)Вече гласувахте тук
 17. 5
  Цена
  100
  Калоричност
  100
  Нисък разход
  100
  Ниско съдържание на пепел
  100
  Цялостно Качество
  100
  Коректен доставчик
  100

  Перфектно качество, което пасва идеално на претенциозното ми котле. Преди време мислех, че съм сгрешил с избора на котле, но с тези пелети нямам никакви проблеми.

  Полезно(8) Не е полезно(0)Вече гласувахте тук

Остави твоя коментар и оценка

Твоята обща оценка

Какви пелети да изберем - мнения, ревюта и коментари от експерти и реални потребители
Сравни избраните продукти
 • Total (0)
Сравни