★ ТОП 5

Класация на дървесни пелети

Най-добрите пелети за 2019

Избирането на правилните пелети, може да се отрази значително върху разходът, свободното време и животът на горивната система. Следвайки съветите, които ви представяме в това ръководство, изберете най-подходящите пелети и определете своя бюджет. В случай, че нямате време да разглеждате множеството видове пелети на пазара, директно ще ви представим едни от най-добрите, които можете да закупите към момента.

*ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯКласацията за най-добри пелети за 2019 се базира изцяло и единствено на алгоритъма съставляващ средна оценка от гласуването на ползвателите на съответните пелети и може да претърпи промяна!

Най-добрите пелети за 2019
Какво да купим - съвети | мнения | препоръки - бързо ръководство

ПРОМОЦИЯ 1 Румънски пелети Швайгхофер

Румънски пелети Швайгхофер – Мнения | Ревю и Коментари

Румънски пелети с марка Schweighofer (Швайгхофер) се произвеждат във фабрика, която се намира в град Команешти в Румъния. Това е една от най-големите фабрики за производство на пелети в източна Европа с капацитет от 31 000 тона годишно. В същото ...
9.5
ПРЕМИУМ 2 Пелети Red Magic

Пелети Red Magic на Vesta – Мнения | Цени | Ревю и Коментари

Пелетите Red Magic на Vesta се произвеждат в модерна фабрика, която се намира близо до София - село Ковачевци. Капацитета на фабриката не е голям - един тон на час. Производството на тези премиум пелети работи изключително и само с обла дървесина, ...
9.7
3

Пелети BES Сатовча – Ревю | Цени | Мнения и Коментари

Представяме Ви най-новото попълнение в платформата за сравнение на пелети PoToplo.eu - иглолистни пелети "BES". Името на марката идва от английската абревиатурата на дружеството производител - „Български енергийни решения“ АД или "Bulgarian ...
9.6
4 Пелети Пелетисимо Мнения

Пелети PELLETISSIMO – Мнения, Цени, Ревю и коментари

Поискай оферта Пелетисимо пуснаха лятна цена на 600 лв. /тон или 630 лв. за пале от 1050 кг. Пелети с марка PELLETISSIMO се произвеждат във фабрика, която се намира в Брезник (близо до гр. Перник) и за тях е характерно, че това е първият ...
8.7
5 Пелети Sunny Tera

Пелети Sunny Tera – мнения, ревю и коментари

Пелети с марка SUNNY TERA се произвеждат във фабрика, която се намира в с. Черниче (близо до гр. Симитли). Фабриката е със среден капацитет или приблизително 10 000 тона на годишна база. Суровина Пелети SUNNY TERA се произвеждат основно от ...
7.7

Избирането на най-дборите пелети може да бъде объркващ и труден процес

Изборът на пелети, базиран на качеството, цената и други фактори, изисква доста подробно разучаване, което не е лесна задача като се вземат предвид десетките производители и търговци, които предлагат различни видове и марки дървесни пелети.

Кога трябва да купите
качествени пелети на ниска цена?

Не е тайна, че пелети се купуват през лятото, а най-ниските цени за най-добрите пелети, може да намерите в периода март – май всяка година. Причината е, че тогава фабриките са най-малко натоварени и за да продължат да произвеждат продават пелетите на много ниски цени – почти на себестойност. По този начин задържат работниците, като в същото време работят със занижени капацитети, което им дава възможност да направят годишна профилактика.

Най-добрите пелети за 2019 –

Как да изберете качествени пелети?

Има множество фактори, които да вземете предвид, когато избирате качествени пелети и сравнявате различни марки и видове.

Както вече сме писали, предлагането на пелети е огромно и изборът на продукт с лошо качество, може да доведе до големи главоболия през зимата.

Тези фактори включват:

Видове пелети

На пазара се предлагат основно няколко групи пелети – иглолистни пелети (най-качествените), широколистни пелети, слънчогледови пелети (индустриални или агро пелети, които са с най-ниско качество) и миксове в различни съотношения.

Най-добрите пелети за 2019 – Калоричност

Колкото по-калорични са едни пелети, толкова по-бързо ще развиват температура. Това е особено важно за онези домакинства, които имат пелетни инсталации на водна риза. Калоричността на пелетите е свързана и с друг много важен фактор – икономията. При използване на премиум пелети, може да достигнете намаляване на разхода на годишна база до 25%. Това практически означава, че може да се отоплявате с премиум пелети, които обаче трябва да купите на ниски цени през първите месеци на пролетта.

 

Цвят

Цвета на пелетите е един от най-объркващите за потребителите параметри. Действително по цвета, може да разпознаете пелети за чието производство е използвана основно отпадъчна дървесина. Те са значително по-тъмни. От друга страна има пелети с много светъл цвят, които могат да горят изключително лошо. Причината е в суровината от която се произвеждат – а именно отпадъчна прах от дървопреработвателната промишленост. Тази частици са с много ситна фракция, което прави пелета изключително набит и плътен. Това от своя страна води до много по-трудно горене.

 

През 2018 и 2019 година на пазара се забелязват огромни количества подобни пелети внос от Украйна.

Колко да похарчите за качествени пелети?

Колкото и объркващо да звучи, обикновено пелетите от широколистна дървесина са с по-ниска цена от премиум пелетите от иглолистна дървесина. Най-евтини са тези, произведени от слънчогледови шлюпки.

Отдолу ще представим информация за средната цена на различни видове пелети: 

 

Важни детайли относно покупката на пелети

След като сте се спряли на вида пелети, следващите стъпки са поръчката и плащането им.
Всички производители и търговци имат различни условия и политики, затова е важно да се запознаете с тях когато поръчвате.

Проверете следните неща:          

Начин на доставка:

От къде и до къде се доставят пелетите?

Много производители и търговци на пелети предлагат безплатна доставка. Някой обаче спестяват това, като предлагат много ниска цена, а в последствие ви натоварват в цената на доставката.

 

С какво транспортно средство се доставят пелетите?

Тук вариантите са три:

Колко време се чака за доставка?

Тъй като времето за доставка зависи от сезона и натовареността на съответния производител/дистрибутор на пелети, проверете този детайл и го планирайте спрямо вашите ангажименти.

Обикновено времето за доставка през летния сезон е между 3 и 7 работни дни, докато времето през най-натоварения сезон от Септември до Ноември може да е по-дълго.

Предлага ли се разтоварване?

Някои производители и дистрибутори на пелети могат да предложат разтоварване и вкарване на пелетите на мястото където се съхраняват.

Услугата може да е безплатна или включена в цената, като тук до голяма степен зависи до колкото добре е оборудван доставчика.

Пелети с гаранция?

Звучи абсурдно, но на пазара има производител, който предлага такава гаранция и той е включен в нашата класация.

Какво покрива гаранцията?

В случай на проблем с пелетите, производителя даващ гаранцията, може да посети уреда за да се убеди, че проблемът е действително от пелетите, а не от уреда/горелката. В случай на образуване на шлака, не добро горене или неуспешно запалване на пелетите, производителят даващ гаранцията, твърди, че ще замени пелетите с друга партида или ще ви възстанови сумата за не изгореното количество.

Какви пелети да изберем - мнения, ревюта и коментари от експерти и реални потребители
Logo
Сравни избраните продукти
  • Total (0)
Сравни